1) مفاهیم پایه الکترونیک


---) سطح پایه الکترونیک:
در سطح پایه آموزشی دوره الکترونیک، مفاهیم ابتدایی و اساسی این رشته به دانشجویان ارائه میشود. در این سطح، کاربرد و عملکرد اجزای اساسی مانند مقاومت ها، خازن ها، ترانزیستورها و... را آموزش میدهیم. همچنین، به تشریح قوانین اساسی الکترونیکی از جمله قانون اهم و قوانین کیرشهف میپردازیم تا دانشجویان با اصول و اساس علم الکترونیک آشنا شوند. در این دوره، دانشجویان با مدارهای ساده و ترکیبات اصلی آشنا میشوند و روش های اندازه گیری با استفاده از ابزارهای مانند اسیلوسکوپ و مولتی متر را یاد میگیرند. تمرکز این دوره بر روی ایجاد پایه و اساس قوی الکترونیکی است که دانشجویان را برای مراحل بعدی آموزشی و تخصصی آماده کند. در مجموع، دوره سطح پایه الکترونیک در شرکت عالی الکترونیک پارس، برای افرادی که تازه وارد دنیای الکترونیک شده اند، فرصتی است تا اساسی ترین مفاهیم این رشته را به دست آورند و از پایه های قوی برای توسعه مسیر حرفه ای خود بهره مند شوند.


راکتانس سلفی

راکتانس سلفی

راکتانس سلفی یک سیم‌پیچ به فرکانس ولتاژ اعمال شده بستگی دارد زیرا راکتانس مستقیما با فرکانس متناسب است. تاکنون به رفتار سلف‌های متصل به منابع DC نگاه کرده‌ایم و امیدواریم تاکنون متوجه شده باشید که وقتی یک ولتاژ DC بر یک سلف اعمال می‌شود، رشد جریان از طریق آن فوری نیست، بلکه توسط اندوکتانس خودالقاشده یا مقدار نیروی محرکه مخالف تعیین میشود...

مدارهای سری LR

مدارهای سری LR

همه سیم‌پیچ‌ها، سلف‌ها، چوک‌ها و ترانسفورماتورها یک میدان مغناطیسی در اطراف خود ایجاد می‌کنند که شامل یک سلف سری با مقاومتی است که مدار سری LR را تشکیل می‌دهد. اولین مقاله در این بخش در مورد سلف‌ها، به طور خلاصه به ثابت زمانی یک سلف پرداختیم که بیان می‌کرد جریانی که از یک سلف می‌گذرد، نمی‌تواند به طور لحظه‌ای تغییر کند، اما با نرخ ثابتی که توسط نیروی محرکه خودالقاشده در سلف تعیین می‌شود، افزایش می‌یابد.

اتصال موازی سلف‌ ها

اتصال موازی سلف‌ ها

 زمانی که هر پایه‌ی سلف‌ به صورت جداگانه به پایه‌های سلف یا سلف‌های دیگر متصل شده باشد، گفته می‌شود که اتصال موازی دارد. افت ولتاژ دو سر سلف‌ها با اتصال موازی یکسان خواهد بود. پس سلف‌های موازی دارای یک ولتاژ مشترک در دوسر خود هستند و در مثال ما در زیر، ولتاژ دو سر سلف‌ها...

اتصال سری سلف ها

اتصال سری سلف ها

سلف‌ها را می‌توان در یک اتصال سری به یکدیگر متصل کرد، زمانی که آنها به صورت زنجیره ای به یکدیگر متصل شده و جریان الکتریکی مشترکی دارند. این اتصالات متقابل سلف‌ها شبکه‌های پیچیده‌تری تولید می‌کنند که اندوکتانس کلی آنها ترکیبی از تک تک سلف‌ها می باشد...

اندوکتانس متقابل

اندوکتانس متقابل

اندوکتانس متقابل اصل مهم عملیات ترانسفورماتور، موتورها، ژنراتورها و هر المان الکترونیکی دیگری است که با میدان مغناطیسی دیگری در تعامل است. پس می‌توانیم القاء متقابل را به عنوان عبور جریان در یک سیم‌پیچ و القای ولتاژ در یک سیم‌پیچ مجاور تعریف کنیم. اما اندوکتانس متقابل نیز می‌تواند چیز مضری باشد زیرا اندوکتانس «سرگردان» یا «نشتی» از یک سیم‌پیچ میتواند با استفاده از القای الکترومغناطیسی در عملکرد اجزای مجاور دیگر اختلال ایجاد کند.

اندوکتانس سیم‌ پیچ

اندوکتانس سیم‌ پیچ

اندوکتانس نامی است که به ویژگی قطعه‌ای داده می‌شود که با تغییر جریان عبوری از آن مخالف است و حتی یک قطعه سیم ساده هم مقداری اندوکتانس دارد. سلف‌ها این کار را با تولید یک نیروی محرکه خود القا شده در درون خود در نتیجه تغییر میدان مغناطیسی خود انجام میدهند....

سلف

سلف

سلف یک المان پسیو متشکل از سیم‌پیچی است که برای استفاده از رابطه بین مغناطیس و الکتریسیته در نتیجه عبور جریان الکتریکی از سیم‌پیچ طراحی شده‌است. در مقالات الکترومغناطیس دیدیم که وقتی جریان الکتریکی از یک سیم هادی می‌گذرد، یک شار مغناطیسی در اطراف آن هادی ایجاد میشود. این پدیده، رابطه‌ای بین جهت شار مغناطیسی که در اطراف هادی در گردش است...

رگولاتور خطی مناسب

رگولاتور خطی مناسب

امروزه رگولاتور خطی، عنصر پایه اکثر منابع تغذیه استفاده شده در مدارات الکترونیکی است. آی‌سی‌های رگولاتور خطی به سادگی قابل استفاده و ارزان قیمت هستند. در ادامه به بررسی معیارهای لازم برای انتخاب یک رگولاتور خطی مناسب خواهیم پرداخت...

دنبال کننده نقطه بیشینه توان MPPT

دنبال کننده نقطه بیشینه توان MPPT

MPPT مخفف دنبال‌کننده نقطه بیشینه توان است و به تکنیک تنظیم شارژ بانک باتری میگویند. در واقع کنترل شارژ MPPT همانند گیربکس در یک خودرو است. هنگامی که با دنده اشتباهی در حال حرکت باشید، چرخ‌ها حداکثر توان را دریافت نمی‌کنند. زیرا موتور با سرعت کمتر یا بیشتر از سرعت مناسب کار می‌کند. هدف گیربکس تطبیق موتور و چرخ‌ها است به طوریکه موتور با سرعت مطلوبی در حال کار کردن باشد.

منابع تغذیه ایزوله

منابع تغذیه ایزوله

منابع تغذیه ایزوله، توان را از یک مدار به مداری دیگر منتقل می‌کنند در حالی‌که هیچگونه اتصال مستقیمی بین‌شان وجود ندارد. تغذیه ایزوله شده، بار و تجهیزات الکترونیکی را در برابر ولتاژهای بالا محافظت می‌کند. همچنین تغذیه ایزوله شده از تشکیل حلقه‌های زمین جلوگیری می‌کند. این حلقه‌ها منجر به تولید جریان‌های پارازیتی شده و می‌تواند تنظیم ولتاژ خروجی را بر هم زند و همچنین سبب خوردگی گالوانیکی خطوط حامل جریان شود. منابع تغذیه ایزوله به طور عمده در صنایع، لوازم‌خانگی و کاربردهای مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ زیرا هم باید از بارهای حساس محافظت کنند و هم قابلیت اطمینان خود را در دراز مدت حفظ کنند. همچنین منابع تغذیه ایزوله نسبت به منابع تغذیه غیر ایزوله پیچیده‌تر هستند؛ زیرا باید در همان فضای کوچک راندمان بالایی را تامین کنند.

مدارات حفاظتی رگولاتور های خطی

مدارات حفاظتی رگولاتور های خطی

آی سی های رگولاتور خطی شامل مدارات حفاظتی است که آنها را در برابر اضافه جریان و اضافه دما حفاظت میکند. دو مدار حفاظتی که در اکثر آی سی های رگولاتور خطی یافت میشود، خاموشی حرارتی و محدود کننده جریان است.

ترفندهای قدرتی: چگونه جریان هجومی در منبع تغذیه AC/DC را محدود کنیم؟

ترفندهای قدرتی: چگونه جریان هجومی در منبع تغذیه AC/DC را محدود کنیم؟

با روشن کردن منبع تغذیه AC/DC، جریان هجومی گذرایی در ورودی منبع تغذیه مشاهده می‌شود اگر این جریان هجومی خیلی زیاد باشد که منبع تغذیه برای مدتی کوتاه با انرژی خیلی زیادی روبرو شود. قطعات الکترونیکی همچون فیوز و دیودهای یک سو ساز در منبع تغذیه آسیب خواهند دید. در این مقاله خواهیم دید که جریان هجومی چگونه به قطعات الکترونیکی مدار آسیب می‌رساند و طی مثال‌هایی مدارات محدود کننده جریان هجومی معرفی خواهند شد.

چگونه یک آی سی ولتاژ رفرنس انتخاب کنیم؟

چگونه یک آی سی ولتاژ رفرنس انتخاب کنیم؟

دنیای واقعی یک دنیای آنالوگ است. تمام دستگاه های الکترونیکی باید به نوعی با دنیای “واقعی” ارتباط برقرار کنند ، خواه در یک اتومبیل ، مایکروویو یا تلفن همراه باشند. برای این منظور، الکترونیک باید پارامترهای دنیای واقعی (سرعت ، فشار ، طول ، دما) را اندازه گرفته و به مقداری معنی ‌دار (Voltage) در دنیای الکترونیک تبدیل کند. البته، برای اندازه گیری ولتاژ ، به یک استاندارد نیاز دارید تا نسبت به آن اندازه گیری کنید. این استاندارد یک مرجع ولتاژ است. حال سوال یک طراح این نیست که ولتاژ رفرنس نیاز دارد یا خیر، بلکه این است که چه ولتاژ رفرنسی نیاز دارد؟

مبانی منابع تغذیه سوئیچینگ

مبانی منابع تغذیه سوئیچینگ

رگولاتورهای سوئیچینگ به خاطر راندمان بالا و بالابردن انعطاف پذیری طراحی، شهرت زیادی یافته‌اند. با استفاده از رگولاتورهای سوئیچینگ می‌توان چندین خروجی با سطح پتانسیل‌های مختلف از یک ورودی بدست آورد. در این مقاله به بررسی اصول عملکردی چهار مبدل سوئیچینگ پر کاربرد خواهیم پرداخت.

رگولاتور های خطی

رگولاتور های خطی

هر مدار الکترونیکی طوری طراحی شده‌است که در یک ولتاژ مشخص و معمولا ثابت کار می‌کند. تنظیم کننده ولتاژ یا همان رگولاتور، این ولتاژ DC ثابت را فراهم می‌کند و از مداراتی تشکیل شده‌است تا بتواند علارغم تغییرات ولتاژ ورودی یا جریان بار، ولتاژ ثابتی را در خروجی‌ خود فراهم کند.

طراحی منبع تغذیه تثبیت شده

طراحی منبع تغذیه تثبیت شده

عملکرد هر سیستم الکترونیکی یا مدار الکترونیکی، به منبع تغذیه‌­ای که انرژی مورد­نیاز مدار یا سیستم را تامین می­‌کند، بستگی دارد. این دستگاه، تامین­‌کننده جریان مدار نیز می‌­باشد. هرگونه نویز مزاحم در این منبع تغذیه، می­تواند سبب ایجاد مشکلات در کارکرد یا عملکرد مدار گردد. در صورت وجود هرگونه انحراف در سطح منبع تغذیه، مدار ممکن­‌ است به درستی کار نکند. دقت و صحت عملکرد مدار نیز به آن وابسته‌­ است. در بعضی از مدارها، کل کالیبراسیون در این سطح ولتاژ انجام می­‌شود؛ بنابراین، درصورت وجود نوسان در سطح تامین‌ کننده، کل کالیبراسیون نادرست خواهد شد.

چرا عالی الکترونیک بهترین گزینه شماست؟
با توجه به اینکه شرکت عالی الکترونیک توسط سه واحد قدرتمند (تعمیرات الکترونیکی، سیستم خورشیدی، سیستم حفاظتی و امنیتی) پشتیبانی و حمایت میشود، به مشتریان خود این اطمینان را میدهد که تجربه‌ای بی نظیر از بهترین ترکیبی از (کیفیت، سرعت، قیمت) را خواهند داشت...
اطلاعات بیشتر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...